Systematiske litteratursøk: et utgangspunkt

Denne bloggen ble opprettet som en base for opplæring i systematiske litteratursøk som utgangspunkt for å skrive systematiske litteraturoversikter. Kurset er basert på kurs som holdes av bibliotekansatte og må derfor sees fra den synsvinkelen. Det som omhandler planlegging og behandling av søket er dermed bedre dekket enn enkelte andre deler av jobben med systematiske litteraturoversikter. Ettersom bibliotekarer her ved UB Gjøvik som regel er mest involvert i de innledende fasene og gir støtte til selve søket er dette bedre beskrevet enn de deler vi som regel ikke er involvert i, nemlig utvelgelsen og sammenfatningen av funn. Meta-analyser er heller ikke vektlagt her. Det finnes utallige kilder til dette, og vi har samlet et lite utvalg på siden «Aktuelle ressurser«.

Vi gjør altså oppmerksom på at denne nettressursen ikke dekker alt man trenger å vite for å gjennomføre systematiske oversikter, men vi håper at kursstedet kan brukes som repetisjon for dem som deltar på kurs hos oss, som støtte for undervisere og at forskere, stipendiater og andre interesserte kan finne noe nyttig dette som selvstendig kurs.

Målet vårt med dette kurset er at brukerne kan få større innsikt i hva systematiske oversikter innebærer, kan få konkrete tips til søk og kilder som kan være til nytte og bli mer bevisste på egne kunnskaper og ferdigheter.

Velkommen hit.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s